Відповідно  до плану спільної діяльності Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації й Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області  на 2024 рік  28 травня  на базі навчально-практичного центру Державного навчального  закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» відбувся обласний конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання ЗП(ПТ)О з професії «Кондитер».

     Змагались у професійній майстерності 10 майстринь виробничого навчання з 10 ЗПО області, в яких здійснюється підготовка з професії «Кондитер». Конкурсна програма передбачала  приготування двох  видів тартів  з різними начинками та оздобленням.

    Конкурс мав за мету визначити найкращих серед майстрів виробничого навчання, виявити практичні здібності та навички, а також популяризувати сучасні технологічні  підходи та інновації в кондитерському мистецтві.

     З мотиваційними настановами до учасниць звернулася директорки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Людмила ШЕВЧУК та ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» Євеліна ЦАРЬОВА.

    Оцінювало конкурсні роботи професійне журі, до складу якого увійшли керівниця кондитерської студії «Maitko» Ірина МАЙТКО, викладачка  Хмельницького кооперативного фахового коледжу Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Софія ПЕТРОВА, методистка напряму професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Галина СОЛЕНЦОВА.

    Як приємно спостерігати за впевненими, виваженими рухами справжніх професіоналів своєї справи. Адже кондитер, мов чарівник, і з його вправних рук виходять справжні шедеври! Він має можливість своєю творчістю дарувати людям яскраві емоції та неповторні смаки.

    Конкурсантки  представили на огляд журі створені ними тарти, в яких  поєднались як витончені смакові акценти так і оригінальні декори.

      Представники журі відзначили високий професійний рівень, майстерність та креативність конкурсантів при виконанні завдання, оригінальність та творчий підхід до оформлення і презентації  виробів, побажали всім учасницям успіхів та подальшого професійного зростання.

      За результатами оцінювання конкурсних завдань журі переможницями та призерками  стали:

1 місце – Лариса МУЛЯР, майстриня виробничого навчання ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»;

2 місце – Олена ЧУГАЄВА, майстриня виробничого навчання ЗП(ПТ)О «Подільський  професійний коледж»;

2 місце – Ганна ЖУКОВСЬКА, майстриня виробничого навчання ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей»;

3 місце – Алла РОМАНЮК, майстриня виробничого навчання  Плужненського професійного аграрного ліцею;

3 місце – Марія ВІННІЦЬКА,  майстриня виробничого навчання Вищого професійного училища  №36 с. Балин; 

3 місце – Валентина ДОЛИННА,  майстриня виробничого навчання    ДПТНЗ  «Красилівський професійний ліцей».

    Щиро вітаємо учасників та переможців обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання  закладів  професійної (професійно-технічної) освіти з  професії «Кондитер»!

      Зичимо творчих успіхів та подальшого професійного зростання!

       Тримаємо стрій! Разом до перемоги! Слава ЗСУ!

Від admin