Методист закладу професійної освіти – це наставник-професіонал, чия підтримка важлива у роботі кожного педагога. Це амбасадор, який заохочує, мотивує до якісних змін. Тісно співпрацюючи з адміністрацією та педагогічними працівниками, організовуючи ефективні заходи та тренінги, методисти вдосконалюють роботу ЗПО загалом і самі постійно підвищують свій фаховий рівень.

    Гарною традицією роботи методистів НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області та методистів закладів професійної освіти є проведення естафети обміну досвідом, яка відбулася на базі Державного навчального закладу «Лісоводський професійний аграрний ліцей» 21 травня 2024 року.

    Під час зустрічі педагоги ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» презентували систему роботи закладу щодо створення умов для розвитку та самореалізації здобувачів освіти, формування їх творчої особистості.

    Зустріч у Лісоводах розпочалася під шестистолітнім крислатим дубом, який зберігся і досі на території навчального закладу. Учасникам заходу було запропоновано перегляд короткометражного фільму «Емілія Мюллер», який показав важливість креативних якостей особистості у професійній діяльності.

    Директор Державного навчального закладу  «Лісоводський професійний аграрний ліцей» Сергій РОМАНЧУК представив систему роботи закладу освіти щодо якісної підготовки кваліфікованих робітників в умовах воєнного стану.

    Ольга БАЙЗАН, методистка закладу професійної освіти, презентувала результати діяльності методичних комісій та ознайомила присутніх з новоствореним електонним освітнім ресурсом методичних комісій – інтерактивною мапою, яка сприятиме підвищенню професійної компетентності педагогічного персоналу та підвищенню якості навчання.

     Учасники естафети під час практичної частини переглянули колекції одягу: «Незалежна», «Мамина хустка», «Цвіт нації», «Національна спадщина», представлені методичною комісією викладачів та майстрів виробничого навчання професії сфери послуг, відвідали майстер-клас методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарних дисциплін, класних керівників «Ключі до успіху», переглянули інтерактивну виставу «Being Creative – Means Being Happi» («Бути креативним – значить, бути щасливим»).

    Під час підведення підсумків естафети обміну досвідом відбулося нагородження переможців та номінантів обласного конкурсу «Інновації у методичній роботі закладів професійної освіти».

    На завершення зустрічі методистів закладів професійної освіти області програмою було передбачено відвідування історико-краєзнавчого музею у містечку Городок, який облаштований за найновішими світовими музейними технологіями: інтерактивними екранами, моніторами, аудіо та відеосистемами. Водночас, учасники ознайомилися з Міжнародною фотовиставкою «Нескорені-2022», авторками якої є: фотографка Вероніка Ковальчук, власниця колекції українського вбрання Тамара Яніна та візажистка Вікторія Приступа. Фотовиставка«Нескорені-2022» – це 37 фотографій, які розповідають про силу та незламність українських жінок,  дружин полеглих воїнів. Вперше виставка експонувалася в Магдебурзі (Німеччина) у серпні минулого року.

Від admin