Системна, цілеспрямована виховна робота педагогічних колективів закладів професійної освіти є невід’ємною складовою боротьби за свободу і територіальну цілісність України, формування громадянського суспільства та становлення єдиної нації.
 
   Проблемі організації виховного процесу в ЗПО у 2023/2024 н.р було присвячено засідання обласної секції заступників директорів з виховної роботи, що відбулося19 вересня 2023 року в НМЦ ПТО ПК. Під час засідання учасники ознайомилися з нормативно-методичною базою організації виховного процесу, проаналізували підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначили досягнення, спланували роботу секції на начальний рік. Зокрема, Юлією Вороною, координаторкою секції, методисткою НМЦ ПТО ПК ініційовано створення сайту «Виховний процес в ЗПО» та електронного комплексу «Документація заступника директора з виховної роботи, вихователя, класного керівника». Над рецензуванням комплексу будуть працювати Наталія Лавренюк, голова секції заступниця директора з виховної роботи ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» та Наталія Обертюк, співголова секції, заступниця директора з виховної роботи ВПУ №25. У створенні комплексу візьмуть участь усі члени секції.
 
   Під час засідання також обговорено особливості організації профорієнтаційної роботи, кар’єрного консультування, планування професійного розвитку та кар’єри здобувачів професійної освіти, популяризації професійної освіти серед дітей, молоді, дорослих та просування гендерної рівності в ЗПО.
 
   По закінченню засідання педагоги відвідали освітній простір ВПУ №4 м. Хмельницького, створений за підтримки Фонду «Terre des hommes».

Від admin