18 вересня 2024 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області проведено засідання обласної фахової секції заступників директорів з навчально-методичної роботи та методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти в режимі онлайн з теми: «Особливості діяльності методичної служби системи професійної освіти області у 2024/2025 навчальному році». У заході взяли участь 26 методистів із 22 ЗПО.

     Під час засідання Галина Тимощук, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, опрацювала з учасниками секції нормативно-правові документи, які регламентують діяльність методичної служби системи професійної (професійно-технічної) освіти у 2024/2025 навчальному році, презентувала орієнтовну структуру електронного освітнього ресурсу методичної комісії та ознайомила учасників з контентом, який розміщений на цифрових платформах «Світ професій», «Професійна освіта онлайн», «Педагог інноватор». Також Галина Валеріївна підвела підсумки обласного конкурсу «Інновації у методичній освіті», зосередила увагу на актуальності проблеми підвищення цифровізації методичної роботи освітнього закладу та окреслила основні завдання щодо покращення діяльності методичних служб ЗПО області.

     Досвідом роботи щодо створення та інформаційного наповнення методичної платформи професійного розвитку «Успішний педагог» поділилися Лілія Гаврішко, методист Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького.

     Із порядком проведення моніторингу інформаційного наповнення вебсайтів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області ознайомив Олександр Петров, методист напряму науково-методичної роботи та інформаційно-видавничої діяльності НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

    Матеріали засідання розміщені на сайті НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області (сторінка «Методичні заходи», на блозі методистів ЗПО області, зберігаються на електронних носіях у бібліотеці Центру, які стануть науково-методичним забезпеченням організації методичної роботи у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Від admin