Важливим для молоді, що здобуває робітничу професію,  є набуття навичок фінансової грамотності та вміння  ефективно  управляти власними фінансами, розуміти особливості фінансових продуктів, що пропонуються на ринку, вміння інвестувати. 

     Саме ці запити молодих людей  стали передумовою для впровадження в 2024-2025 навчальному році в 22 закладах професійної освіти Хмельниччини міжнародної навчальної програми від Junior Achievement «Фінансова грамотність». Методичний супровід реалізації курсу в закладах професійної освіти здійснюватиме Науково-методичний центр професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.

      Навчальна програма «Фінансова грамотність» – це практичний курс, що був розроблений фахівцями Junior Achievement Worldwide та адаптований ГО «Джуніор Ачівмент Україна» за участі провідних  українських банківських, страхових та консалтингових компаній  до вимог національного законодавства у сфері фінансів. У березні 2023 року навчальна програма отримала гриф МОН та рекомендована до використання в освітньому процесі. ГО «Джуніор Ачівмент Україна» забезпечує заклади, що хочуть впровадити дану навчальну програму в освітній процес, безкоштовним навчально-методичним забезпеченням, а також організовує навчання педагогів.  

      17-18 червня 2024 року відбулися перші тренінги для  викладачів закладів професійної освіти, які реалізовуватимуть навчальну програму «Фінансова грамотність».

     Тренерка Марія Рисін, кандидат економічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки Національного університету «Львівська Політехніка», провела для педагогів тренінгове заняття, яке сприятиме  набуттю учнями практичних знань у сфері особистих фінансів, навчить їх  командної роботи, адже основний принцип цієї програми – «навчання через практику».

       За підсумками тренінгу кожен учасник отримав сертифікат про проходження навчання, що засвідчує  змогу реалізувати якісне засвоєння даного курсу здобувачами професійної освіти та дасть їм можливість використати  набуту фінансову компетентність в самостійному житті.

Від admin