Уже другий рік поспіль 22 заклади професійної освіти Хмельниччини впроваджують у підготовку кваліфікованих робітників міжнародні навчальні програми Junior Achievement.

     Так, минулого навчального року в програмі з підприємництва «Компанія» брали участь понад 200 здобувачів освіти та 26 педагогів закладів професійної освіти. Учні заснували та успішно запустили 32 мінікомпанії. Цьогоріч  закладами продовжено впровадження навчальної програми «Компанія» та розпочато курс «Фінансова грамотність» . 

   Саме організаційно-методичним аспектам та досвіду впровадження навчальних програм від Junior Achievement було присвячене засідання обласної фахової секції викладачів предмета «Технології», що відбулось 15 жовтня 2024 року в режимі онлайн. До заходу долучились понад 50 педагогів закладів професійної освіти, методистки НМЦ ПТО ПК та менеджерки проєктів від Junior Achievement Україна.

     Віра Другова, Наталія Хлян, Христина Борусевич, менеджерки програм, презентували ефективні підходи до впровадження навчальних програм «Фінансова грамотність» та «Компанія», надали педагогам практичні поради для подальшого їх впровадження та відповіли на запитання.

      Тетяна Сидоренко, Інна Кирилюк, методистки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області та Наталія Попіль, викладачка ДНЗ «ВПУ №11 м. Хмельницького» висвітлили особливості впровадження програм шляхом інтеграції в предмет «Технології», надали поради щодо розроблення плануючої документації.

        Олена Доротюк, викладачка Хмельницького професійного ліцею електроніки, Неля Пахар, викладачка Шепетівського професійного ліцею, Алла Герасимчук, викладачка ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти», Наталія Боровик, викладачка ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» поділились практичним досвідом, який вони набули у процесі впровадження курсу «Компанія», що стане у нагоді  педагогам, які долучаються до програм, а також дали поради щодо ефективної організації  роботи.

        Навчальний рік обіцяє бути насиченим. Попереду багато навчальних заходів та активностей, ярмарків та змагань. Головна мета – підготувати молодь до успішного майбутнього, дати можливість поруч з опануванням професії набути  навичок Soft Skill, необхідних у професійній сфері.

Від admin