23 грудня 2022 року  Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було проведено засідання обласної фахової секції викладачів іноземних мов.

Вивчення іноземної мови – це важкий і тривалий процес, що вимагає терпіння, значної концентрації та твердої впевненості в успішності його завершення. Для того щоб домогтися серйозних результатів у навчанні, будь-яка людина має потребу в мотивації, адже без неї первісний ентузіазм проходить дуже швидко і процес вивчення мови перетворюється на рутину.

Тому, перш ніж приступити до освоєння мови, необхідно чітко уявляти, для чого це потрібно та які можливості можуть відкритися. Знання мови сприяє розвитку розумового потенціалу, розширенню світогляду, професійному зростанню, повазі й визнанню серед друзів і колег.

У засідання взяли участь 31 викладач іноземної мови закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельницької області.

Засідання фахової секції відкрила методист напрямку загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Л.С. Щавінська

Своїм практичним досвідом з підвищення мотивації учнів до вивчення англійської мови поділилась з колегами викладач Вищого професійного училища №25 м. Хмельницького М.О. Половинкіна.

А.М. Тхорик, викладач Вищого професійного училища №25 м. Хмельницького розкрила питання використання інтерактивних засобів навчання для покращення мотивації учнів на уроках англійської мови.

Про шляхи підвищення мотивації здобувачів освіти при вивченні іноземної мови розповіла викладач ДНЗ «Теофіпольського професійного аграрно-промислового ліцею» Л.В. Щиголь

А також, в рамках роботи вебінару викладач Вищого професійного училища №36 с. Балин М.В. Коновал наголосила на необхідності реалізації комунікативного методу навчання іноземного мовлення.

Заключним етапом вебінару було обговорення учасниками плану роботи секції на 2023 рік.

Від admin