В умовах воєнного стану ще більше загострилася потреба у здобутті актуальних знань у сфері управління особистими фінансами. Сучасна молодь є свідком цих подій і бачить, як війна впливає на фінансову стійкість їхніх сімей. Результати дослідження показали, що найнижчий рівень фінансової грамотності є в українців віком 18-19 років.

   Одним із  шляхів задоволення попиту на якісне навчання фінансової грамотності молоді  є впровадження в освітні заклади міжнародних навчальних програм.  

    Саме одну з таких навчальних програм презентувала на зустрічі з педагогами ЗПО Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine. Junior Achievement Ukraine – частина всесвітньої мережі JA Worldwide, одна з найбільших у світі та найбільш дієвих неурядових організацій, що працюють для молоді.

   Представлений навчальний курс «Фінансова грамотність»  від Junior Achievement розроблений у США, але він адаптований до чинних вимог українського законодавства.  Курс дає учням знання про заробіток, заощадження і управління коштами, вчить бути свідомим споживачем і володіти навичками особистого бюджетування.

   Учасники зустрічі ознайомились з методичним забезпеченням курсу, в якому   зібрані матеріали для педагогів і учнів, а також презентації та відеоуроки до кожної теми.

    Наступний крок – визначити шляхи впровадження навчального курсу «Фінансова грамотність» в освітній процес ЗПО.

Від admin