Вчора, 12 червня 2023 року, працівники Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області взяли участь у 6-годинному тренінгові з першої допомоги, який проведено інструкторами Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України.

        Відповідно до  програми опрацьовано:

  • алгоритм надання першої допомоги;
  • зупинка зовнішньої кровотечі;
  • серцево-легенева реанімація;
  • перша допомога при дихальній непрохідності, втрата свідомості, травмі, опіках чи невідкладних станах – інсульті, отруєнні, судомах, укусах комах, алергічних реакціях тощо.

     Під час тренінгу працівники Центру здобули необхідні теоретичні знання, відпрацювали практичні навички з кровоспинних дій, серцево-легеневої реанімації та надання допомоги при домашньому (побутовому) травмуванні.

      Водночас, після завершення навчання усі учасники отримали сертифікати міжнародного зразка, які визнані у 192 країнах світу.

          Такі проведені майстер-класи сприятимуть вчасному й ефективному реагуванню у непередбачених ситуаціях та наданні першої допомоги потребуючим. Крім того, наука про вміння «виживати» тепер стане доступною та пошириться серед педагогічних колективів закладів професійної (професійно-технічної освіти) області, які проходитимуть КПК на базі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

          Дякуємо Хмельницькій міській організації Червоного Хреста України за можливість навчатись та вдосконалюватись, за новий досвід та нові емоції. Цікаво, пізнавально та дуже корисно у наш час!

Від admin