Реалізація проєктної діяльності у професійному спрямуванні предметів загальноосвітньої підготовки у ЗПО є ефективним засобом підвищення якості освіти та професійної підготовки учнів. Саме це сприяє формуванню у них не лише теоретичних знань, а й практичних навичок, необхідних для успішної кар’єри в обраній професії.

      З даної проблеми 25 червня 2024 року з ініціативи ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»  у співпраці з Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області відбулася ІІ Регіональна науково-практична конференція «Реалізація проєктної діяльності у професійному спрямуванні предметів загальноосвітньої підготовки в ЗПО».

      Організатори конференції  створили платформу для вільного обміну думками всіх небайдужих до важливого питання винесеного на порядок дня.

     Учасники заходу  обговорили важливість міжпредметних зв’язків у проєктній діяльності, ознайомилися з можливостями  інтеграції професійно-теоретичної  підготовки з  предметами загальноосвітньої підготовки. У межах роботи конференції педагоги представили, екологічні, соціальні та STEM-проєкти.

      Конференція відбулася за участю директора Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області Людмили ШЕВЧУК, професора кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету Ганни КРАСИЛЬНИКОВАОЇ,  доцента кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету Сергія КРАСИЛЬНИКОВА.

        До роботи конференцій долучилося понад 50 педагогів закладів професійної освіти області.

    Матеріали учасників ІІ Регіональної науково-практична конференції узагальнено в збірникові, яка схвалена науково-методичною радою  Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області та рекомендована для використання викладачами та учнями ЗПО при організації проєктної діяльності.

Відео.

Від admin