Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 25 вересня 2024 року на базі Центру відбувся семінар для педагогічних працівників ЗПО професій будівництва та паперового виробництва з теми «Оновлення змісту підготовки кваліфікованих робітників  професій будівництва та паперового виробництва».

   У заході взяли участь 14 педагогів із 7 закладів професійної освіти, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників професій будівництва та паперового виробництва.

    Наталія Півторацька, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, координатор обласної фахової секції педагогічних працівників професій будівництва та паперового виробництва, зосередила увагу учасників семінару на вимогах до розроблення навчально-планувальної та ведення облікової документації для організації навчання з професій за ДОС на основі компетентнісного підходу, необхідності підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників та важливості реалізації компетентнісного підходу в закладах професійної освіти Хмельниччини.

    Методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Аліна Козловська презентувала учасникам засідання можливості цифрових платформ «Світ професій» та «Професійна освіта онлайн» для забезпечення професійного навчання у закладах професійної освіти області.

     Також  учасники семінару обговорили результати конкурсів  на кращий освітній контент  у ЗПО з професійної підготовки  та обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів ЗПО.

    Для забезпечення ефективної роботи обласної фахової секції у новому навчальному році було визначено завдання, над якими працюватимуть педагоги, зокрема щодо створення сучасного освітнього середовища для організації навчання з професії «Штукатур» за ДОС на основі модульно-компетентісного підходу.

     Матеріали семінару розміщені на вебсайті НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області https://khmnmc.km.ua/best-educational-practices/methodical-measures/profesiyna-pidhotovka/, зберігаються на електронних носіях у бібліотеці Центру.

Від admin