Дистанційна індивідуальна форма підвищення кваліфікації

ДИСТАНЦІЙНА ІНДИВІДУАЛЬНА ФОРМА передбачає проходження курсів підвищення кваліфікації слухачем без відриву від навчально-виробничого процесу за гнучким графіком. Обсяг курсів підвищення кваліфікації становить 150 годин згідно із навчально-тематичним планом. Педагог також може підвищувати кваліфікацію за накопичувальною системою шляхом опанування окремих навчальних модулів по 30 годин, які він обирає самостійно  відповідно до індивідуальних освітніх потреб.

Порядок проходження курсів підвищення кваліфікації за дистанційною індивідуальною формою:

1. Адміністрація закладу професійної освіти, в якому працює педагог, надсилає лист-клопотання на ім’я директора НМЦ ПТО ПК (hm_nmc@ukr.net) з проханням про проведення для нього курсів підвищення кваліфікації за дистанційною індивідуальною формою навчання.

2. НМЦ ПТО ПК у відповідь надсилає педагогу на електронну адресу:

– посилання для заповнення  реєстраційної форми;

– діагностичну анкету та зразок заяви, які необхідно заповнити і надіслати на адресу kpk-nmc@ukr.net;

– орієнтовну тематику випускних робіт. 

При заповненні діагностичної анкети педагог може обрати тему зі запропонованого переліку або вказати свою тему.

3. Педагог зараховується слухачем КПК лише після оплати за навчання, яка може здійснюватися як юридичною особою (заклад освіти, де працює педагог), так і фізичною особою.

4. На основі діагностичної анкети слухачеві розробляється індивідуальний план самостійної роботи, який надсилається на електронну пошту, вказану ним при онлайн-реєстрації. Термін навчання складає від 1 до 3 місяців. 

5. На період навчання слухач отримує доступ (логін і пароль) до дистанційної платформи КПК, на якій розміщені відповідні навчально-методичні матеріали для самостійного опрацювання.

6. Методисти НМЦ ПТО ПК надають консультаційно-методичну допомогу слухачеві упродовж всього навчання на курсах. 

7. Слухачеві необхідно надіслати на електронну пошту kpk-nmc@ukr.net електронні варіанти випускної роботи і практичного завдання на перевірку у терміни, вказані в індивідуальному плані.

8. Випускна роботи і практичне завдання вважаються виконаними в разі отримання на них позитивних рецензій від керівника і консультанта.

9. Завершується навчання проходженням підсумкового тестового контролю знань на дистанційній платформі. 

10. Опісля слухачеві необхідно надіслати поштою у НМЦ ПТО ПК (м.Хмельницький, відділення Нової пошти №9, Борилюк Марія Феодосіївна, т. 0973932101) такий комплект матеріалів:

– індивідуальний план, погоджений директором закладу і скріплений печаткою;

– роздруковану випускну роботу;

– роздруковане практичне завдання;

другий примірник підписаного договору про надання освітніх послуг та акту виконаних робіт.

11. Слухач, який успішно пройшов тестування, виконав усі завдання та надіслав відповідні роздруковані матеріали, вказані у п.10, отримує свідоцтво про підвищення кваліфікації, яке дійсне упродовж п’яти років.