Одним із  завдань методичних служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти є організація роботи з новопризначеними педагогами, надання їм консультативної та практичної допомоги. Саме з цією метою 28 лютого 2024 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області проведено семінар в онлайн-форматі для заступників директорів із навчально-методичної роботи та методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з теми «Система методичної роботи з новопризначеними педагогами».

     Під час вебінару Галина Тимощук, методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, розповіла про сучасні підходи до організації роботи  з новопризначеними педагогами ЗПО, презентувала електронний навчально-методичний посібник «Інновації у методичній роботі», який варто використовувати працівникам методичних служб у роботі з педагогами-початківцями. У посібнику представлені теоретичні матеріали та авторські розробки (сценарії) проведення як традиційних, так і нетрадиційних форм методичної роботи з використанням сучасних педагогічних технологій та цифрових застосунків.

    Крім того, під час заходу поділились кращими практиками щодо  організації роботи з новопризначеними педагогами в закладі професійної (професійно-технічної) освіти:

    – із досвіду роботи ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти», методистка Наталія Зборовець;

     – із досвіду роботи Грицівського вищого професійного училища № 38, методистка Катерина Дзьобань.

     Основні завдання щодо покращення роботи методичних служб ЗПО з педагогами-початківцями окреслила Любов Андрєєва, методистка Вищого професійного училища №  4 м. Хмельницького, голова обласної фахової секції заступників директорів із навчально-методичної роботи та методистів ЗПО області.

    Також під час заходу учасникам роз’яснено Положення про атестацію педагогічних працівників (нову редакцію) та ознайомлено з наказом та положенням обласного конкурсу «Інновації у методичній роботі ЗПО».

     У заході взяли участь 26 методистів із 23 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Від admin