Добігає кінця реалізація в закладах професійної освіти Хмельниччини  міжнародної програми  з підприємництва «Компанія» у співпраці  з Громадським об’єднанням «Джуніор Ачівмент Україна». Навчальна програма з підприємництва передбачає набуття здобувачами практичного досвіду започаткування та ведення власної справи,  охоплює понад 800 здобувачів із 22 закладів професійної освіти області. Реалізують її 26 педагогів, які опанували методики формування підприємницької компетентності.

   Проведення 14 квітня у парку ім. Чекмана м. Хмельницького Ярмарку молодіжного підприємництва «JUNIOR EXPO 2024» стало одним із кроків  до завершення програми. На Ярмарку були представлені 48 учнівських мінікомпаній Хмельницької та Вінницької областей, серед учасників 30 компаній закладів професійної освіти Хмельниччини. Учасники презентували власну продукцію та послуги мінікомпаній: товари для дому, прикраси та аксесуари для одягу, сувеніри, кондитерські вироби, солодощі, вироби з металу, екотовари, електротовари, вирощені власноруч овочі та гриби, кімнатні рослини  та ще багато інших цікавих й потрібних речей.

    Хмельничани та гості міста мали чудову нагоду не лише побачити  як талановита молодь втілює в життя свої ідеї, а й придбати цю продукцію для себе.

   Відвідувачі мали змогу долучитися до майстер-класів та  навчитися декорувати шопери, оздоблювати випічку, виготовляти великодні свічки, створювати ляльки-мотанки,  декорувати вироби з гіпсу, створювати картини за допомогою 3D ручки тощо.  

      Участь у таких активностях  дає  можливість молоді реалізувати свій творчий потенціал, розвивати підприємницькі навички та втілювати власні бізнес-ідеї, адже це нагода не лише заробити перші гроші, набути досвіду спілкування з клієнтами, а й зрозуміти роботу ринку, визначити сильні й слабкі сторони компаній, згенерувати ідеї для покращення їх роботи.

     Неоціненною є підтримка реалізації проєкту Хмельницькою обласною військовою адміністрацією, Департаментом освіти та науки Хмельницької ОВА,  Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради. Методичний супровід впровадження навчальної програми «Компанія» в освітній процес закладів професійної освіти здійснює Науково-методичний центр професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області.

    Попереду у майже 200 учасників мінікомпаній підведення підсумків діяльності та участь в регіональному конкурсі учнівських компаній,  у віртуальній виставці Virtual Expo, а після визначення переможців регіонального конкурсу –  в Національному конкурсі «JA Компанія року 2024». Реалізація проєкту вкотре доводить, що інвестиції в розвиток молодіжного підприємництва – це запорука економічного зростання та процвітання нашої країни, її відбудови у поствоєнний період.

Від admin