Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 11 квітня 2024 року на базі Вищого професійного училища №25 відбулося засідання фахової секції педагогічних працівників електрорадіотехнічних професій.

   Тема засідання – «Сучасні педагогічні та виробничі технології як засіб реалізації компетентнісного підходу до підготовки кваліфікованих робітників електрорадіотехнічних професій».

    У засіданні взяли участь 15 педагогічних працівників із 6 ЗПО області, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників електрорадіотехнічних професій.

   Захід відкрила координаторка обласної секції Оксана Чуйкова, яка зосередила увагу присутніх на необхідності підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників електрорадіотехнічних професій та важливості реалізації компетентнісного підходу в закладах професійної освіти Хмельницької області, а також ознайомила педагогічних працівників з вимогами до розроблення навчально-планувальної та ведення облікової документації для організації навчання з професій за ДОС на основі модульно-компетентнісного підходу.

   Олена Загіка, директорка Вищого професійного училища №25 м.Хмельницького, ознайомила учасників семінару з системою роботи закладу щодо реалізації компетентнісного підходу при підготовці кваліфікованих робітників у ВПУ 25 м. Хмельницького.

   Старший майстер Вищого професійного училища №25 м.Хмельницького Любов Пархомюк презентувала систему роботи щодо впровадження проєктної діяльності педагогічних працівників електрорадіотехнічних професій закладу. А педагоги професійного навчання Микола Микитчак та Юрій Дехтяренко поділилися досвідом роботи щодо реалізації у ВПУ №25 м.Хмельницького проекту «Сонячна електростанція як складова освітнього процесу».

    Викладачка професійно-теоретичної підготовки Шепетівського професійного ліцею Олена Коврига висвітлила досвід реалізації компетентнісного підходу в освітній процес шляхом підготовки творчих дипломних робіт.

    Крім того, учасники семінару взяли участь у роботі «круглого столу», під час якого обмінялись досвідом роботи з  питань реалізації компетентнісного підходу  при підготовці кваліфікованих робітників в ЗПО області та відвідали діючу сонячну електростанцію, що розміщена на території навчального закладу освіти.

   Поруч з підвищення професійної компетентності педагогічні працівники фахової секції електрорадіотехнічних професій мали змогу відвідати музейну експозицію Хмельницького професійного ліцею, присвячену боротьбі за незалежність України з початку XX століття до сьогодення.

Від admin