Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 10 квітня 2024 року на базі Шепетівського професійного ліцею відбулося засідання фахової секції  педагогічних  працівників професій швейного виробництва. 

   Тема засідання – «Організація освітнього процесу на основі конструктивної співпраці з роботодавцями та соціальними партнерами».

      У засіданні взяли участь 18 педагогічних працівників із 10 ЗПО області, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників  професій швейного виробництва. 

    Захід  відкрила координаторка обласної секції  Галина Соленцова, яка зосередила увагу присутніх на необхідності підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників швейної галузі та  важливості соціального партнерства  у її забезпеченні.  

    Алла Чернушич, т.в.о. директора Шепетівського професійного ліцею,  ознайомила   учасників  семінару з матеріально-технічною базою навчального закладу  та системою  роботи щодо  підвищення якості підготовки кваліфікованих  робітників.

   Старший майстер ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» Герасимчук Тетяна презентувала досвід роботи щодо організації освітнього процесу на основі співпраці з роботодавцями.

    Учасники семінару мали змогу взяти участь у майстер-класах з використання інноваційних педагогічних та виробничих технологій, які провели: Банасюкевич Тетяна, майстер виробничого навчання ДНЗ «Подільський центр ПТО», з використання новітніх технологій при обробці кишені-листочки у верхньому одязі; Муравйова Раїса, майстер виробничого навчання Шепетівського професійного ліцею,  з виготовлення  виробу інтерєрного асортименту з використанням тасьми-блискавки, Кобилянська Катерина, майстер виробничого навчання ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей», з конструювання  онлайн-уроків та онлайн-тестів; Рижко  Людмила, методист  Шепетівського професійного ліцею, –  з використання QR-кодів в освітній діяльності.

      Під час роботи семінару педагоги ознайомились із сучасним обладнанням та новими технологіями виробництва  швейного підприємства ТЗОВ «Т-Стиль». Екскурсію на підприємстві здійснила Муковоз  Галина Василівна, завідувачка виробництвом, яка розповіла учасникам семінару про тісні взаємозв’язки між навчальним закладом й підприємством, зосередила увагу на вимогах, які висувають роботодавці щодо підготовки робітничих кадрів у швейній галузі.

       Крім того, учасники семінару взяли участь у роботі «круглого столу», під час якого обмінялись досвідом роботи з питань підготовки кадрів із залученням роботодавців до освітнього процесу.  

        Всі учасники семінару  сердечно дякують  педагогічному колективу та т.в.о. директора Шепетівського професійного ліцею Чернушич Аллі Володимирівні за створення умов для набуття   нових професійних компетентностей.

Від admin