Відповідно до плану роботи НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області 20 квітня 2023 року  відбувся вебінар викладачів  природничих наук ЗПО на тему «Інтеграція природничих наук у проєктній діяльності».

      У ньому брали участь педагоги з 22 ЗПО області.

      Досвідом роботи з окресленої проблеми ділились Валентина Куліковська, викладач ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» (тема виступу «Використання проектних  технологій  на  уроках  природничих  наук» та  Микола Швець, викладач Грицівського ВПУ №38 (тема виступу “Труднощі інтеграції природничих наук у проєктній діяльності»). Ними були обговорені вимоги до проєктної діяльності на уроках природничих наук,  презентований власний досвід роботи.

      В ході зустрічі обговорювали підсумки обласного конкурсу на кращий освітній контент, який проводився упродовж січня-лютого НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.  Свої конкурсні матеріали презентувала переможець конкурсу Ніна Мевша, викладач Хмельницького професійного ліцею.

    З можливостями  програми Articulate Storyline 3 для створення електронних  освітніх ресурсів учасників вебінару ознайомила Людмила Лужняк, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

     З метою поширення кращого досвіду викладачів ЗПО з проблеми інтеграції природничих наук у проєктній діяльності Тетяна Сидоренко, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, провела з учасниками зустрічі інтерактивну вправу. Учасники виконували практичні завдання в групах, обговорили типові помилки при виконанні проєктів, критерії оцінювання, презентували найбільш успішні проєкти.

   Матеріали онлайн зустрічі розміщено на вебсайті та ютуб каналі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Від admin