Надзвичайно важливим в умовах воєнного стану є психологічний супровід на психологічна підтримка учасників освітнього процесу.

   08 вересня 2022 року відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було проведено засідання обласних фахових секцій практичних психологів і соціальних педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області щодо особливостей діяльності психологічної служби у 2022/2023 н.р.

  До початку навчального року психологічна служба системи освіти України отримала низку нових нормативно-правових документів, з якими ознайомились учасники вебінару.

   Фахівцям  психологічної служби було презентовано проєкт «Поруч», який реалізовується Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Міністерства освіти і науки України та ЮНІСЕФ.  Програми проєкту «Діти та війна: навчання технік зцілення», «Групи підтримки батьків, осіб, що їх замінюють та педагогів», які реалізуються в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області, формують навички саморегуляції психоемоційного стану здобувачів освіти, педагогів та батьків в умовах війни та невизначеності.

Від admin