Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 26 жовтня 2023 року на базі Центру проведено семінар для педагогічних працівників ЗПО професій будівництва та паперового виробництва з теми «Сучасні тенденції забезпечення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників професій будівництва та паперового виробництва».

     У заході взяли участь 11 педагогів з 8 навчальних закладів, в яких здійснюється підготовка кваліфікованих робітників професій будівництва та паперового виробництва.

    З видами, структурою та вимогами щодо оформлення  навчальних видань учасників семінару ознайомила Олена Шамралюк, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

     Методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Людмила Лужняк презентувала присутнім електронний курс з професії «Маляр», створенний в оболонці Articulate Storyline 3.

      Наталія Півторацька, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, координатор обласної фахової секції педагогічних працівників опоряджувальних професій в будівництві та паперового виробництва, зосередила увагу учасників семінару на вимогах до розроблення навчально-планувальної та ведення облікової документації для організації навчання з професій за ДОС на основі компетентнісного підходу.

    Під час семінару Галина Тимощук, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, ознайомила педагогів зі змінами в атестації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2023/2024 навчальному році.

    Крім того, учасники семінару обговорювали особливості реалізації компетентнісного підходу в професійну підготовку здобувачів освіти ЗПО та забезпечення професійної мобільності майбутніх кваліфікованих робітників.

     Для забезпечення ефективної роботи обласної фахової секції у новому навчальному році було визначено завдання, над якими працюватимуть педагоги.

   Матеріали семінару розміщені на вебсайті НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, зберігаються на електронних носіях у бібліотеці Центру.

Від admin