Відповідно до плану спільної діяльності Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації та Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області на 2023 р. в межах Тижня професійної освіти на базі Хмельницького професійного ліцею 3 травня 2023р. проведено обласний конкурс професійної майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник».

   У відкритті конкурсу взяли участь директорка Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації Дарія БАСЮК, директорка НМЦ ПТО ПК ІПП у Хмельницькій області Людмила ШЕВЧУК, начальниця відділу вищої, професійно-технічної, позашкільної освіти та науки управління вищої та професійної освіти і організаційного забезпечення Департаменту  Світлана ФІЯРСЬКА, директор Хмельницького професійного ліцею Григорій СТАНІСЛАВ.

    В майстерності виконання зварювальних робіт змагались 7 учасників, що представляють Хмельницький професійний ліцей, Шепетівський професійний ліцей, Нетішинський професійний ліцей, ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», ДНЗ «Теофіпольський професійний аграрно-промисловий ліцей», ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти», ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей».

   Конкурсанти виконували стикове з’єднання пластин у вертикальному  просторовому положенні двома методами: 111 (ручне дугове зварювання покритим електродом) і 135 (дугове зварювання металевим плавким електродом у середовищі активних газів).

    Оцінювали майстерність конкурсантів професіонали-роботодавці Едуард КОСТКЕВИЧ,  начальник заготівельно-зварювальної та складальної дільниці АТ-завод “Темп”, голова журі; Сергій ГЕЛЬ, майстер виробництва ТОВ “Риштовка-Вест” та  методистка Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області Наталія ПІВТОРАЦЬКА.

   Журі відзначило, що всі учасники гідно представили заклади освіти, продемонстрували професіоналізм, упевненість у роботі.

      Рішенням журі визначено переможців:

І місце – НІДЗЕЛЬСЬКИЙ Павло, здобувач освіти Хмельницького професійного ліцею;

ІІ місце – ПОНОЧОВНИЙ Іван, здобувач освіти Нетішинського професійного ліцею;

ІІІ місце – ЖОГАН Олександр Юрійович, здобувач освіти ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей»

     Під час проведення конкурсу педагоги, що супроводжували учасників,  взяли участь у психолого-педагогічному тренінгу з використанням арт-терапевтичних технік «Психологічне розвантаження педагогів в умовах війни». Метою тренінгу було попередження появи та прогресування тривожності педагогів в умовах війни та допомога у їх психологічному  розвантаженні.

Від admin