У рамках проведення заходів Європейського Року умінь та навичок (European Yearof Skills) і відповідно до плану спільної діяльності Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації й Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області на 2024 рік 24 квітня 2024 року на базі Нетішинського професійного ліцею відбувся обласний конкурс професійної майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Електрогазозварник».

    У відкритті конкурсу взяли участь директорка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Людмила ШЕВЧУК, заступник директора з персоналу філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція» Богдан ШМИГЕЛЬСЬКИЙ, т.в.о. директора Нетішинського професійного ліцею Михайло Грицик.

  У майстерності виконання зварювальних робіт змагались 8 учасників, які представляли Хмельницький, Шепетівський та Нетішинський професійні ліцеї, ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти», ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», ДНЗ «Теофіпольський професійний аграрно-промисловий ліцей», ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти», ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей».

    Конкурсанти виконували стикове з’єднання пластин у вертикальному  просторовому положенні двома методами: 111 (ручне дугове зварювання покритим електродом) і 135 (дугове зварювання металевим плавким електродом у середовищі активних газів).

    Оцінювали майстерність конкурсантів професіонали-роботодавці: Анатолій БОНДАРЧУК, генеральний директор ТОВ «Енергокомплекс» УБ ХАЕС, голова журі; Ярослав НІКІТЧУК, директор ТОВ «Теплоенергомонтаж Нетішин» та методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Наталія ПІВТОРАЦЬКА.

     Журі відзначило, що всі учасники гідно представили освітні заклади, продемонстрували свій професіоналізм та впевненість у роботі.

      Рішенням журі визначено переможців:

І місце – Назарій РОМАНЮК, здобувач освіти Нетішинського професійного ліцею;

ІІ місце – Максим ЧЕРНУШИЧ, здобувач освіти Шепетівського професійного ліцею;

ІІІ місце – Микола ЗАМБРЕБОРЩ, здобувач освіти ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти».

     Під час проведення конкурсу педагоги, які супроводжували учасників,  взяли участь у семінарі з теми «Створення сучасного освітнього середовища для підготовки кваліфікованих робітників». У межах семінару учасники мали змогу ознайомитись з діяльністю навчально-практичного центру «Учнівська станція технічного обслуговування», навчально-практичної (виробничої) дільниці з підготовки робітничих кадрів професії «Кухар; офіціант», педагоги відвідали майстер-класи з тем: «Заміна покришки автомобіля «Славута» на сучасному обладнанні» (майстер виробничого навчання Олексій МОРОЗОВ), «Гастрономічна карта України» (майстер виробничого навчання Надія ЖОЛОБЧУК) та тренінгове заняття «Відновлення власних ресурсів. Самоцінність» (практичний психолог Світлана СТЕПАНЮК та соціальний педагог Віталіна СТРИЖАВЧУК).

   Конкурс професійної майстерності дав змогу здобувачам освіти продемонструвати свої здібності, вміння працювати на новітній техніці, використовуючи  прогресивні технології виконання зварювальних робіт, та сприяв підвищенню інтересу до професії та її популяризації.

Від admin