В умовах воєнного стану для кожної людини важливо бути проінформованою про можливі дії в умовах надзвичайних ситуацій та бути готовими допомогти іншим.
   Місія Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області ‒ поширювати кращий досвід серед педагогів, зокрема, досвід реагування на загрозливі ситуації воєнного стану. Надзвичайно велика відповідальність покладається у ЗПО в процесі освітньої діяльності на педагогів. Адже у складних ситуаціях вони мають знайти рішення, врятувати себе та здобувачів освіти.
     Лайфхаки «воєнного стану»: «Як зібрати тривожну валізку?», «Які речі стануть у нагоді в надзвичайних ситуаціях?», «Як подати сигнал про те, що ти у біді?», «Як обрати місце для зустрічі з рідними в умовах надзвичайної ситуації?, «Як надати домедичну допомогу?», «Що робити, якщо відсутні медичні засоби надання допомоги?» є важливими та необхідними в науці про вміння «вижити» у надзвичайних умовах воєнного часу.
      Саме ці знання та вміння передали педагоги Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ДСНС колективу НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області під час майстер-класу, що відбувся першого листопада 2022 року.
    Методист Альона Мельник продемонструвала збір «тривожної валізки», надала практичні поради щодо бажаного її вмісту. Майор служби цивільного захисту, викладач-методист Олександр Мосолов показав прийоми виконання серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, надання допомоги під час механічної асфіксії.
     Методисти НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області поширюватимуть ці знання у колективах закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Від admin