21 жовтня 2022 року відбулася нарада із заступниками директорів з  навчально-виробничої роботи ЗП(ПТ)О Хмельницької області з актуальних питань організації освітнього процесу.  

 Згідно з планом роботи були розглянуті питання:

  • виконання державного та регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів;

  • особливості організації освітнього процесу в ЗП(ПТ)О у 2022/2023 навчальному році;

  • моніторинг діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування та подальші шляхи удосконалення їх роботи;

  • особливості  розробки робочих навчальних планів відповідно до структури Державного освітнього стандарту   на компетентнісній основі   (на прикладі ДОС з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»);

  • вимоги щодо створення кваліфікаційних центрів на базі ЗП(ПТ)О.

Під час інструктивно-методичної наради презентовано можливості вебсайту НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області як інформаційного та навчального ресурсу організації освітнього процесу у закладах професійної освіти регіону, актуалізовано проблеми функціонування    онлайн бібліотек ЗП(ПТ)О. Також учасники мали змогу оглянути  навчально-практичні центри галузевого спрямування Вищого професійного училища № 4 м. Хмельницького.

Для використання у роботі заступники директорів отримали методичні матеріали, зокрема, циклограму їх діяльності та орієнтовний перелік наказів, які повинні видаватись у ЗП(ПТ)О впродовж  навчального року.

Колеги мали можливість обмінятися досвідом роботи, визначити проблемні питання  у діяльності та шляхи їх вирішення.   

Матеріали наради розміщено на вебсайті НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.   

Від admin