31 травня 2023 року  на базі Хмельницького професійного ліцею електроніки  відбувся  семінар-практикум для викладачів інформатики ЗП(ПТ)О на тему «Практичний досвід використання освітніх трендів у викладанні інформатики, інформаційних технологій».  Участь у заході взяли 23 педагоги з 21 ЗП(ПТ)О області.

Привітав  учасників семінару директор закладу Росквас Анатолій Іванович, який коротко розповів історію створення та трансформації ліцею.

Під час семінару викладачкою Хмельницького професійного ліцею Гуцалюк Діаною Василівною було проведено відкритий урок  на тему «Засоби створення, зберігання, обробки і транспортування документів». Педагогиня – справжній професіонал своєї справи, тому урок був цікавим, наповнений інтерактивними методами, ігровими технологіями, учні працювали у групах та індивідуально. Усі колеги по завершенню уроку висловили свої позитивні враження.

В ході семінару також були презентовані напрацювання педагогів, які за підсумками виставки на кращий освітній контент були відзначені дипломами. Разом з тим методисткою НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Лужняк Людмилою Володимирівною було представлено електронний курс, створений з використанням програми Articulate Storyline 3 та окреслено основні етапи створення таких електронних напрацювань.

На завершення семінару педагогами ліцею для учасників заходу було проведено екскурсію до СТЕМ-центру закладу. Учасники семінару відвідали сучасні лабораторії з новітнім обладнанням, ознайомились з програмним забезпеченням, яке педагоги використовують під час навчання учнів, а також при проведенні гурткової роботи у центрі.

Від admin