Розробка проєкту освітніх програм за новим Державним освітнім стандартом з професії «Офіціант» – тема засідання робочої групи педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Офіціант», яке відбулася на базі Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг»  01 березня 2024 року.

     Галина Соленцова, методист Науково-методичного центру  професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації  у Хмельницькій області, ознайомила  присутніх із змінами у розробці освітніх програм для підготовки кваліфікованих робітників з професії «Офіціант», зосередила увагу на структуруванні змісту стандарту, що передбачає формування і розвиток у здобувачів освіти ключових та професійних компетентностей.

    Під час засідання робочої групи учасники визначили розподіл годин  на ключові і професійні компетентності в межах годин кожного результату навчання, враховуючи пропозиції педагогів  усіх навчальних закладів із зазначеної професії.

    По завершенню заходу педагоги окреслили подальші напрями роботи щодо розробки змісту навчальних програм з загальнопрофесійної, професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок. Узгоджений  рекомендований розподіл годин Державного освітнього стандарту з професії «Офіціант» буде надіслано на заклади професійної освіти для здійснення планування освітнього процесу.

Від admin