Центри розвитку кар’єри Хмельниччини уже мають свою історію розвитку, власних напрацювань та здобутків. ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг спільно з Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 3 квітня 2024 року  провели обласний семінар-тренінг “Центр кар’єри – сучасний ресурс професійного становлення”.

    З вітальним словом до учасників звернулися Людмила Шевчук, директорка Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, кандидатки педагогічних наук, доцентки та Євеліна Царьова, директорка ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг», кандидатки педагогічних наук.

    Про створення та функціонування Центрів кар’єри у ЗПО Хмельницької області розповіла Юлія Ворона, методистка Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.

    Сайти пошуку робітничих вакансій презентовано Тетяною Охремчук та Ірина Бородіновою, фахівців з профорієнтації Обласного центру зайнятості.

    Формування моделі поведінки – коупінг, стресостійкість розкрив Андрій Козаченко,ментор проєкту БО СпівДія заради дітей.

   Досвідом роботи щодо ролі центру кар’єри у професійному становленні випускника поділилася Неля Маргошина, завідувачка Центром кар’єрного розвитку ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг.

    Бібліотечний путівник до успіху представила Діана Матвєєва, заввідділом абонементу Хмельницька обласна бібліотека для молоді.

     Під час другої частини у формі хакатону учасники семінару   продукували ідеї щодо векторів діяльності центру кар’єрного розвитку: вибір професії – крок до успіху, профорієнтація; бізнес – ідеї, проєкти та стартапи; простір підтримки здобувача освіти; роботодавець, як основа нашої команди; психологічна рівновага у професійній діяльності.

Від admin