19 жовтня 2023 року на базі Хмельницького національного університету відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Професійне становлення особистості: проблеми і перспективи». До обговорення порушеної проблематики приєдналися представники з Німеччини, Польщі, Словаччини, Мексики, Канади. У конференції також взяли участь профтехосвітяни Хмельниччини.

   Під час двох пленарних засідань увага учасників конференції була зосереджена на питаннях становлення особистості професіонала як умови неперервного розвитку людського капіталу, впровадження інноваційних підходів до трансформації професійної освіти в Україні у воєнний період та на перспективу відбудови, науково-методичного супроводу реалізації державної політики у сфері професійної і фахової передвищої освіти, особливостей цифрової трансформації професійної освіти та інших.

   Конструктивне обговорення проблем і перспектив професійного становлення особистості продовжилося на засіданні «круглого столу» «Забезпечення якості професійної освіти в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови України», яке відбулося в онлайн режимі 20 жовтня 2023 року.

      До вебтрансляції заходу приєдналися понад 120 учасників з різних регіонів України. Профтехосвітяни Хмельниччини підготували 78 тез доповідей, які розкривають шляхи забезпечення якості професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану, презентують успішні практики впровадження модульно-компетентнісного навчання, організацію змішаного навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, застосування цифрових технологій при підготовці кваліфікованих робітників, створення електронних освітніх ресурсів для забезпечення якісної підготовки кваліфікованих робітників тощо.

   Доповіді та виступи учасників «круглого столу» вкотре підтвердили об’єктивну необхідність у консолідації зусиль науковців, педагогів-практиків та роботодавців для забезпечення модернізаційних процесів у системі професійної (професійно-технічної) освіти в умовах воєнного стану.

    До участі в заході доєдналися також керівники та педагогічні працівники навчально (науково)-методичних центрів (кабінетів) професійно-технічної освіти та закладів професійної (професійно-технічної) освіти України.

    За підсумками конференції доповідачі отримають сертифікати, програму та збірник матеріалів конференції в електронному форматі. Крім того, відеоматеріали конференції в повному обсязі https://www.youtube.com/live/fzCmwFHozUE?si=GzQZqNoK1KWpD0s3 та виступи доповідачів «круглого столу» https://youtu.be/WWE50j2b800 розміщені на вебсайті та ютуб-каналі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Від admin