Професійна компетентність сучасного викладача – важлива складова якісної освіти. Саме з проблеми формування педагогічної компетентності 16 червня 2022 року проведений вебінар викладачів предмета «Технології»  ЗПО на тему  «Забезпечення професійного розвитку викладача з предмета «Технології».

Участь у заході брали педагоги із 21 ЗПО області.

Досвідом роботи з окресленої проблеми ділились Світлана Жухевич (викладач Хмельницького професійного ліцею), Вікторія Мариніна (викладач ДНЗ «Подільський центр ПТО»), Лариса Гулевата (викладач ВПУ №36 с. Балин). Ними були обговорені суть, зміст, принципи формування педагогічної компетентності, презентований власний досвід роботи.

У ході зустрічі були опрацьовані вимоги щодо викладання технології у ЗПО, проаналізовані підсумки   обласного онлайн-конкурсу на кращий учнівський проєкт з предмета «Технології» «Я крокую до майстерності».

Учасники вебінару були ознайомлені з новоствореним вебсайтом Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, який стане науково-методичним забезпеченням організації освітнього процесу у закладах  професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Матеріали вебінару розміщені на сторінці “Кращі освітні практики” у рубриці “Методичні заходи” та на  блозі обласної фахової секції викладачів предмета “Технології”.

Від admin