Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 30 листопада 2023 року проведено семінар-практикум з теми «Мотивація та активізація навчальної діяльності здобувачів освіти за допомогою сучасних форм і методів навчання» для  педагогічних працівників професій «Водій автотранспортних засобів», «Машиніст крана автомобільного» на базі Чорноострівського професійного аграрного ліцею. У роботі семінару взяли участь 28 представників із усіх освітніх закладів Хмельницької області у яких здійснюється підготовка з даної професії.

      Семінар-практикум відкрив методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області Микола Стасюк. У своєму виступі він наголосив на тому що, зросли вимоги до здобувачів освіти та  педагогічних працівників у період воєнного стану.

     Учасників семінару було ознайомлено з проєктом наказу МВС України від 13 липня 2023 № 3234-IX «Про затвердження Переліку вимог до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та кваліфікаційних вимог до спеціалістів, які здійснюють таку підготовку».

     Світлана Яремчук директорка, розкрила систему роботи навчального закладу в період воєнного стану. Заступник директора Людмила Дика, висвітила роботу освітнього закладу з підготовки водіїв транспортних засобів відповідно до вимог МВС України.  

    Педагоги відвідали відкритий урок викладача професійно-теоретичної підготовки Ігора Мазура з предмета «Правила дорожнього руху» з теми «Проїзд нерегульованих перехресть рівнозначних доріг».  

  Микола Стасюк координатор фахової секції з професій «Водій автотранспортних засобів», «Машиніст крана автомобільного» підвів підсумки роботи семінару та визначив напрями подальшої роботи щодо підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників.

Від admin