28 листопада 2023 року відбувся ІІ етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

    Конкурс проводився з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови та традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти. Змагалися знавці української мови та літератури із 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

     Цьогоріч Конкурс відбувався в онлайн-форматі на базі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області за допомогою платформи Zoom з одночасним підключенням декількох вебкамер у ЗПО для спостереження за безпосереднім виконанням творчого завдання конкурсантами.

    Оцінювання конкурсних робіт було здійснено професійним журі, яке складалось з кращих викладачів ЗПО м. Хмельницького.

  Найкращі результати продемонстрували: Лівінцева Крістіна Олександрівна (Хмельницький професійний ліцей), Наумюк Максим Миколайович (Хмельницький професійний ліцей електроніки), Луканюк Софія Юріївна (ДНЗ «Подільський центр ПТО»).Саме вони представлятимуть профтехосвіту Хмельниччини на фінальному етапі ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

      Глибока вдячність педагогам-наставникам ‒ Козак Інні Володимирівні, викладачці Хмельницького професійного ліцею, Бродзянській Інні Миколаївні, викладачці Хмельницького професійного ліцею електроніки, Степановій Тетяні Вікторівні, викладачці ДНЗ «Подільський центр ПТО» за докладені зусилля у розвитку своїх талановитих учнів, а також усім викладачам-словесникам ЗПО області за невичерпну працьовитість і безмежне терпіння, за велику мудрість та світлу віру в кожного учня!

     Щиро вітаємо наших переможців, справжніх поціновувачів Шевченкового слова, та їх наставників! Бажаємо їм і надалі натхнення, віри у свої сили, невичерпної енергії, упевненості у подальших конкурсних випробуваннях та гарної професійної кар’єри!

Від admin