Відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області 23 листопада 2023 року на базі ВПУ №25 м. Хмельницького в межах спільного засідання обласних фахових секцій педагогічних працівників економічних професій та професій торгівлі відбувся практичний семінар. Темою для обговорення на засіданні стало створення у ЗП(ПТ)О ефективного інструментарію для якісного навчання економічним та комерційним професіям.

      У засіданні взяли участь 30 педагогів  із 7 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

   Зі стратегією підготовки кваліфікованих робітників економічних та комерційних професій у  ВПУ №25 м.Хмельницького ознайомила присутніх заступниця директора з НВР Наталія Кочаток.

     Методистки НМЦ ПТО ПК Галина Соленцова та Інна Кирилюк окреслили сучасні тенденції в професійній підготовці кваліфікованих робітників: модульно – компетентісний підхід до навчання,  навчання упродовж життя, опанування часткових та мікрокваліфікацій та ознайомили педагогів з  наявними можливостями щодо формування в здобувачів освіти та педагогів 4С навичок XXI століття.

     Педагогині ДНЗ «Деражнянський  центр професійної освіти» Олена Воробйова та Людмила Керницька презентували інтерактивний інструментарій для підвищення якості навчання професії при проведенні сучасного уроку професійної підготовки.

    Практичною частиною семінару став тренінг з розвитку професійної компетентності педагогів за технікою «Острів скарбів». Фасилітаторки, педагогині ВПУ №25 м. Хмельницького Наталія Салабай, Тетяна Мельникова, презентували прийоми та інструменти для навчання здобувачів професії та формування підприємницької компетентності.

     Майстрині виробничого навчання ВПУ №25 Ольга Цюпак та Тетяна Коржан продемонстрували практичні кейси з  використання інтерактивних технологій продуктивного навчання та застосування електронних освітніх ресурсів в освітньому процесі.

      Досвідом застосування цифрових інструментів поділилась Лілія Фурман, майстриня виробничого навчання.

    Лайфхаки ефективного ділового спілкування презентували Валентина Мирошникова та Ольга Стецюк, майстрині  виробничого навчання.

     Учасники обласних фахових секцій обговорили проблеми, які необхідно вирішити у наступному році.

Від admin