Відбудова країни у повоєнний період передбачає відновлення економіки та створення нових робочих місць. Сьогодні Україна як ніколи потребує робітників, що володіють «м’якими» навичками Soft skills. Адже професійний успіх окрім професійних компетентностей значною мірою залежить саме від Soft skills. Саме підприємливість, креативність,  комунікаційні вміння, навички командної роботи допомагають досягти успіху в будь-якій професії.

   Практичним навичкам ведення бізнесу від започаткування компанії, організації виробництва до її закриття в 2023-2024 навчальному році навчатимуть здобувачів професійних кваліфікацій 22 ЗПО Хмельницької області в межах програми «Компанія» від Junior Achievement Україна. Навчальна програма отримала гриф Міністерства освіти і науки України «Рекомендовано до використання в освітньому процесі».

    Тридцять викладачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельницької області об’єднав дводенний тренінг освітян, що долучаються  до впровадження в освітній процес навчальної програми «Компанія». Долучились до тренінгу методистки Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області Інна Кирилюк та Тетяна Сидоренко.

    Методику  та техніки викладання програми «Компанія» відпрацьовано з педагогами під час 2-денного тренінгу.

    Тренери Андрій Турак,  директор з розвитку Junior Achievement Ukraine та  Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine  ознайомили  присутніх з методичним  забезпеченням курсу, змістом навчальної програми та підручником, навчальною платформою.

   Працюючи у групах, педагоги генерували бізнес-ідеї, визначали їх життєздатність, розподіляли ролі для учасників міні-компанії.

      Амбасадорки Junior Achievement Україна, педагогині закладів професійної освіти з Львівської та Чернівецької областей ділились власним досвідом упровадження навчальної програми та відповідали на питання учасників. За підсумками тренінгу педагоги отримали сертифікати.

  У ЗП(ПТ)О Хмельницької області навчальна програма  «Компанія» запроваджуватиметься за рахунок інтеграції в модуль «Основи підприємницької діяльності предмета «Технології». Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації у Хмельницькій області організовано роботу робочої групи щодо підготовки  робочої навчальної програми з предмета «Технології» та поурочно-тематичного планування модуля «Основи підприємницької діяльності» з інтеграцією навчальної програми «Компанія».

     Отже, вступаючи у новий навчальний рік тримаємо курс на успіх, будемо допомагати здобувачам освіти Хмельниччини впевнено крокувати до професійного успіху.

Від admin