30 серпня 2023 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було організовано засідання обласної фахової секції  педагогічних працівників професій художнього профілю щодо впровадження в освітній процес Державного освітнього стандарту з професії «Живописець».

 Засідання проходило на базі Вищого професійного училища №25 м.Хмельницького у змішаному режимі.

   У засіданні взяли участь викладачі загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовок та майстри виробничого навчання Вищого професійного училища №25 м.Хмельницького, Хмельницького професійного ліцею та  ДНЗ «Подільський  центр професійно-технічної освіти».

     Під час зустрічі координатор обласної фахової секції Галина Соленцова проаналізувала Державний освітній стандарт з професії «Живописець» та зосередила увагу на оновленому змісті освітніх компонентів, формуванні результатів навчання на основі переліку ключових і професійних компетентностей та їх опису.

     На засіданні було обговорено специфіку впровадження нового стандарту та розроблення робочих навчальних планів. Представники закладів поділились своїми напрацюваннями та пропозиціями. щодо розподілу годин на професійні компетентності в межах годин кожного результату навчання.

     На завершення засідання було окреслено подальші завдання щодо розробки змісту навчальних програм та оновлення освітнього контенту відповідно до освітнього стандарту.

Від admin