6 липня 2023 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було організовано засідання робочої групи щодо впровадження в освітній процес Державного освітнього стандарту з професії 4113 Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, яке проходило на базі Вищого професійного училища №25 м. Хмельницького.

     Координатор обласної фахової секції Інна Кирилюк  проаналізувала Державний освітній  та професійний  стандарти з професії 4113 Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення та зосередила увагу на оновленому змісті освітніх компонентів, формуванні результатів навчання на основі переліку ключових і професійних компетентностей та їх описі.

     На засіданні було обговорено специфіку впровадження нового стандарту та розроблення робочих навчальних планів. Члени робочої групи  поділились своїми напрацюваннями та пропозиціями щодо розподілу годин на професійні компетентності в межах годин кожного результату навчання.

   На завершення засідання робочої групи було окреслено подальші завдання щодо розробки змісту навчальних програм та створення якісного освітнього контенту відповідно до оновленого освітнього стандарту.

Від admin