З 29 травня по 29 червня Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації педагогічних працівників у Хмельницькій області проводилися курси підвищення кваліфікації методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (куратор – Галина Тимощук, методист НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, координатор обласної фахової секції).

   Слухачі курсів, усвідомлюючи актуальність запропонованих лекцій, семінарських занять та тематичних дискусій з проблем трансформування діяльності методичної служби ЗП(ПТ)О, опановували теоретичні та практичні засади з питань організації та планування методичної роботи в освітньому закладі, ведення робочої документації методиста ЗП(ПТ)О, проведення моніторингу результатів методичної роботи, організації професійного розвитку та підвищення кваліфікації педагогічних працівників ЗП(ПТ)О тощо.

   Цікавим та корисним був  досвід роботи для слухачів щодо створення та наповнення контентом навчально-методичних комплексів Вищого професійного училища №25 м. Хмельницького, який презентувала Лілія Шатковська, методист освітнього закладу, член експертної групи з вивчення та оцінки професійної діяльності педагогів, розгляду, аналізу та експертизи навчально-методичних матеріалів, підготовлених працівниками ЗП(ПТ)О.

    Вагомим та змістовним для профтехосвітян було ознайомлення з системою роботи методичної служби Вищого професійного училища №4 м. Хмельницького, яку представила Любов Андрєєва, методист освітнього закладу, голова обласної фахової секції заступників директорів з навчально-методичної роботи та методистів  закладів  професійної (професійно-технічної) освіти.

    Під час проведення педагогічної практики досвітом роботи щодо планування та здійснення методичної роботи поділились також працівники методичних служб, зокрема: ДЗ П(ПТ)О «Старокостянтинівський аграрно-промисловий ліцей», ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей», ДНЗ «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького», ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей», ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти», Плужненського професійного аграрного ліцею, ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти», Вищого професійного училища №36 с. Балин, Грицівського вищого професійного училища № 38, ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти».

      У підсумковому представленні результатів своєї роботи педагоги  розповідали про свої напрацювання й знахідки, методичні розробки й поради, презентували підготовлені електронні портфоліо та електронні освітні ресурси методистів, дякували викладачам курсів підвищення кваліфікації, а також висловили щире побажання процвітання нашій Україні та Перемоги, сподівання на швидке відновлення та повернення до мирного життя.

Від admin