В сучасних умовах сьогодення заклади професійної освіти націлені на підготовку достатньої кількості кваліфікованих робітників, що будуть залучені до відбудови та відновлення економіки країни.

     Для забезпечення  якісної підготовки кваліфікованих робітників та набуття необхідних роботодавцю компетентностей надважливим є проєктування сучасного освітнього середовища із якісним контентом.  Темою онлайн-  зустрічі педагогів, що відбулась 28 березня 2024року в рамках роботи обласної фахової секції викладачів економічних дисциплін був підбір педагогами сучасного інструментарію оновлення освітнього середовища  для  формування підприємницької компетентності здобувачів освіти ЗПО. Захід зібрав понад 25 учасників із 20 ЗПО.

   Координаторка обласної фахової секції методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій обл, Інна Кирилюк  сфокусувала увагу педагогів на розширенні стратегій навчання професіям з використанням сучасних технологій та  засобах та методах формування 4С навичок для навчання та професійного успіху здобувачів освіти ЗПО. Викладачка Шепетівського професійного Людмила Рижко  пропонувала чек-листи  щодо використання цифрових інструментів  для формування підприємницької компетентності здобувачів освіти. Викладачки Вищого професійного училища №25 м. Хмельницького Тетяна Мельниченко та Наталія Салабай презентували ідеї для  використання інструментів формування підприємницької компетентності у здобувачів освіти. Викладачки ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійно-технічної освіти» запропонували методики розвитку підприємницької компетентності здобувачів освіти закладу професійної освіти. Викликали зацікавленість у присутніх лайфхаки використання штучного  інтелекту в освітньому процесі, що запропонувала педагогам Людмила Лужняк, методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій обл.

     Матеріали онлайн-зустрічі розміщені на вебсайті НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Від admin