STEM-освіта є дуже важливою в закладах професійної освіти. Вона надає здобувачам освіти навички і знання, необхідні для розвитку в сучасному технологічному світі і високотехнологічних галузях.

   Саме з метою формування та розвитку STEM-компетентності Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області організовано проведення  обласного конкурсу на кращий учнівський проєкт з предмета «Технології» «STEM у професії: змінити світ» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.  

    30 травня 2023 року відбувся фінальний етап конкурсу у формі онлайн-захисту учасниками/авторськими колективами 23 STEM-проєктів за напрямами «Дизайн предметів інтер’єру», «Техніки декоративно-ужиткового мистецтва», «Дизайн сучасного одягу», «Кулінарія», «Ландшафтний дизайн», «Основи автоматики і робототехніки», «Комп’ютерне проєктування», «Креслення».

     Участь у STEM- конкурсі дала учасникам можливість практично використати свої знання працюючи  над проєктом, творчо підходити до розв’язання задач, формувати навички співпраці в команді та комунікації.

       Члени журі конкурсу підсумовують результати.

  Матеріали конкурсу розміщено за покликаннями https://padlet.com/tana40/stem-19mu58k400tx9z2s, https://youtu.be/i2vqWBHqwJo.

Від admin