Вчора, 15 листопада 2023 року, відбувся другий етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У Конкурсі змагалися знавці української мови із 22 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини. Метою конкурсу визначено забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, піднесення престижу української мови серед молоді. Здобувачі професійної освіти змагалися за звання найкращого знавця української мови.

    Цьогоріч Конкурс відбувався в онлайн-режимі на базі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області за допомогою платформи Zoom з одночасним підключенням декількох вебкамер для спостереження за безпосереднім виконанням завдань конкурсантами у своїх ЗПО. Конкурсне завдання учасників складалося із двох завдань. Спочатку здобувачі ЗПО області виконували тестові завдання з використанням онлайн-конструктора Оnline Test Pad, затим здійснювали написання вільного есе з теми: «Є мова ‒ є нація».

  Найкращі результати продемонстрували: Агапова Марія Олександрівна (ДНЗ «Полонський агропромисловий центр професійної освіти»), Андрійчук Діана Юріївна (Грицівське вище професійне училище  №38), Гудзенко Аліна Миколаївна (Вище професійне училище №25 м. Хмельницького). Саме вони представлятимуть профтехосвіту Хмельниччини на третьому етапі ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

      Глибока повага педагогам-наставникам ‒ Осадчук Наталії Леонідівні, Щирук Зінаїді Корніївні, Заранчевській Раїсі Петрівні за якісну підготовку конкурсанток, а також усім викладачам ЗПО області за невичерпну працьовитість і безмежне терпіння, за велику мудрість та світлу віру в кожного учня!

     Профтехосвіта Хмельниччини пишається нашими талановитими учнями, які демонструють високий рівень знань з української мови. Бажаємо й надалі плекати в серці любов до українського слова! Натхнення і творчих злетів у майбутньому!

Від admin