Виховна робота завжди була невід’ємною складовою освітнього процесу, а зараз, в умовах військової агресії рф проти України, її важливість складно переоцінити. Усе, що відбувається зараз – виклик для ЗПО, для викладачів та учнів. З метою належної організації виховного процесу в ЗПО 21 вересня 2022 р. НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області проведено спільне засідання обласних фахових секцій заступників директорів ЗПО з виховної роботи та голів методичних комісій класних керівників в режимі онлайн.

   У заході взяли участь заступники директорів ЗПО з виховної роботи, голови методичних комісій класних керівників із 23 ЗПО області.

  Модераторкою заходу була Алла Смалюк, методистка НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, яка ознайомила учасників з особливостями організації виховної роботи в ЗПО у 2022/2023 н.р. та новими підходами до формування національно-патріотичного виховання учнів.

    Крім того, учасники зібрання ознайомилися з інформаційними повідомленнями щодо:

  • психологічної підтримки здобувачів освіти і педагогічних працівників у ЗПО;
  • інноваційних підходів   реалізації державної політики у сфері ПТО (громадянська освіта, інклюзія, гендерна рівність);
  • Типових правил прийому до закладів професійної освіти;
  • мінної небезпеки та наслідків війни;
  • надання першої домедичної допомоги.

  До робити секційного засідання долучилася Галина Баштанова, начальниця відділу профорієнтації Хмельницького обласного центру зайнятості, яка поінформувала про співпрацю служби зайнятості та ЗПО задля ефективної профорієнтації учнівської молоді.

  Для додаткового опрацювання інформації та використання у роботі, інформаційні та презентаційні матеріали зустрічі розміщено на вебсайті та ютубканалі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Від admin