Зважаючи на продовження збройної агресії російської федерації та дію правового режиму воєнного стану, одним з першочергових завдань для ЗП(ПТ)О у 2022-2023 навчальному році є належна організація освітнього процесу в умовах продовження бойових дій, загрози ракетно-бомбових ударів, можливих руйнувань і пошкоджень критичної інфраструктури та обмежень у використанні енергоресурсів. Саме питання організації професійної підготовки робітничих кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти розглянуто на спільному засіданні обласних фахових секцій директорів, заступників директорів з навчально-виробничої роботи та старших майстрів ЗП(ПТ)О Хмельницької області, яке відбулося 20 вересня 2022 року.

   У засіданні взяли участь керівники 23 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Модераторкою заходу була завідувачка лабораторії науково-методичного забезпечення управлінської та виховної діяльності НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області – Світлана Коломійчук.

    Під час заходу опрацьовано наступні  питання:

– пріоритети у діяльності закладу професійної (професійно-технічної)  освіти  в умовах воєнного стану;

– організація освітнього процесу в умовах правового режиму воєнного стану: нормативні вимоги;

– психологічна підтримка здобувачів освіти і педагогічних працівників у ЗП(ПТ)О;

– внесення змін до посадових інструкцій працівників та приведення їх до особливостей функціонування ЗП(ПТ)О в умовах правового режиму воєнного стану;

– інформаційно-освітнє середовище для керівників ЗП(ПТ)О Хмельницької області.

    Також під час засідання презентовано електронну бібліотеку НМЦ ПТО ПК, зокрема рубрику «Управлінська діяльність» та блог методичного забезпечення управлінської діяльності в ЗП(ПТ)О Хмельницької області.

    Крім того, учасники зібрання ознайомилися з інформаційними повідомленнями щодо:

– ведення електронних журналів у ЗП(ПТ)О;

– проведення моніторингу діяльності ЗП(ПТ)О;

– участі ЗП(ПТ)О області в XIII Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2022»;

– можливостей участі ЗП(ПТ)О області в Програмі Європейського Союзу Еразмус+;

– актуальних питань інноваційних підходів реалізації державної політики у сфері ПТО (громадянська освіта, інклюзія, гендерна рівність);

– порядку проведення моніторингу інформаційного наповнення вебсайтів ЗП(ПТ)О;

– проведення навчання педагогічних працівників з мінної небезпеки;

– проведення навчання педагогічних працівників з надання першої домедичної допомоги.

    Для додаткового опрацювання інформації та використання у роботі, інформаційні та презентаційні матеріали зустрічі розміщено на вебсайті та ютубканалі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області та блозі лабораторії.

Від admin