Комунікація – одна із найважливіших складових частин діяльності ЗПО, що забезпечує процес передачі необхідної інформації про асортимент освітніх послуг до споживачів (учнів та дорослого населення).

Комунікації дозволяють здійснити передачу повідомлень роботодавцям, абітурієнтам, їх батькам, всьому суспільству з метою зробити послуги освітнього закладу привабливими для цільової аудиторії.

Матеріали комунікаційної кампанії мають розповідати про переваги професійної освіти для кожної з цільових аудиторій:

  • для учнів – швидке отримання професії;
  • для батьків – можливість допомогти дитині стати самостійнішою;
  • для бізнесу – отримати професійних фахівців.

Саме з цією метою 7 червня 2022 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області проведено  засідання обласної фахової секції заступників директорів ЗПО з виховної роботи на тему «Роль комунікації у профорієнтаційній роботі» (в режимі онлайн). У засіданні взяли участь 34 педагоги із 23 ЗПО області.

Про проведення ефективної вступної кампанії, налагодження кращого діалогу зі вступниками, впровадження інноваційних форм профорієнтаційної роботи, функціонування вебсайту ЗПО як важливої складової комунікаційної кампанії поінформувала  Алла Смалюк, методистка лабораторії науково-методичного забезпечення управлінської та виховної роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області. Для використання у роботі учасники отримали інформаційні та презентаційні матеріали.

Матеріали онлайн-зустрічі розміщено на вебсайті та ютуб-каналі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області.

Від admin