Одним із завдань методичної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини є формування інформаційно-освітнього середовища ЗП(ПТ)О. Саме з цією метою 8 червня 2022 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області  проведено  в режимі онлайн засідання обласної фахової секції заступників директорів із навчально-методичної роботи та методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з теми: «Формування інформаційно-освітнього середовища ЗП(ПТ)О». У засіданні взяли участь 28 працівників методичної служби із 23 ЗП(ПТ)О.

Під час онлайн-зустрічі Галина Тимощук, завідувач лабораторії передового педагогічного досвіду та інформаційно-видавничої діяльності  НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, презентувала  новостворений вебсайт Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області, ознайомила учасників засідання із методичними рекомендаціями щодо інформаційного наповнення вебсайту закладу професійної (професійно-технічної) освіти та оновленими методичними рекомендаціями щодо розроблення навчально-методичної літератури. Координатор обласної фахової секції зосередила увагу  на актуальності проблеми підвищення ефективності методичної роботи освітнього закладу та  окреслила основні завдання щодо підготовлення контенту для електронної бібліотеки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області. Для використання у роботі  учасники  отримали інформаційні та презентаційні матеріали.

Крім того, матеріали онлайн-зустрічі розміщено на вебсайті та ютуб-каналі НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області, зберігаються на електронних носіях у бібліотеці Центру, які стануть науково-методичним забезпеченням організації методичної  роботи у закладах  професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Від admin