У зв’язку з затвердженням освітнього стандарту «Кухар» та переходом закладів  професійної (професійно-технічної) освіти з 2022/2023 навчального року на новий зміст навчання 13 червня 2022 року  в режимі онлайн відбулось засідання  робочої групи. Досвідчені педагоги з тринадцяти  закладів професійної (професійно-технічної) освіти області обговорили зміст стандарту, структуру освітніх програм  та вели дискусію щодо  їх змісту відповідно до вимог ринку праці.

Учасники засідання надали пропозиції щодо розподілу годин на предмети загальнопрофесійного блоку та професійні компетентності в межах годин кожного результату навчання. 

За результатом роботи творчої групи визначено  перелік та назви предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовок, навчальні модулі та кількість годин на кожний освітній компонент за 12 результатами навчання.

 На завершення заходу координаторка обласної фахової секції Галина Соленцова наголосила на необхідності створення якісного освітнього  контенту за оновленими програмами навчання з професії Кухар». 

Отже робота продовжуватиметься.

Від admin