Наявність вебсайту ЗП(ПТ)О на сьогодні є обов’язковою його умовою успішної діяльності. Актуальність вебсайту обумовлюється можливістю оперативно розміщувати офіційну інформацію щодо функціонування ЗП(ПТ)О. Для учасників освітнього процесу вебсайт дає змогу швидко отримати необхідну інформацію про заклад, навчальні та методичні матеріали, а також є широким полем для обміну досвідом, ідеями. Вебсайт закладу суттєво впливає на загальну популярність та репутацію ЗП(ПТ)О, швидкість реагування на соціальне замовлення, а відкритість та прозорість діяльності закладу забезпечує реалізацію прав усіх учасників освітнього процесу.

Саме з цією метою другого червня Науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області було проведено навчальний семінар для  відповідальних осіб за наповнення вебсайтів  ЗП(ПТ)О з теми: «Вимоги щодо поповнення та розміщення контенту на вебсайті ЗП(ПТ)О».

Під час семінару Олександр Петров, методист лабораторії педагогічного досвіду та інформаційно-видавничої діяльності, висвітлив наступні питання: аналіз вебсайтів ЗП(ПТ)О Хмельницької області; робота з редактором WordPress та плагіном ELEMENTOR; ознайомлення із сайтами «DirectAdmin», Хостинг-провайдером «X-HOST»,  «Google Search Console», «Google Analytics», «PageSpeed Insights».

У семінарі взяли участь 26 відповідальних осіб за наповнення вебсайтів  закладів професійної (професійно-технічної) освіти Хмельниччини.

Від admin